Két kijelzője van, úgy spórol az energiával ez az okosóra

Két kijelzője van, úgy spórol az energiával ez az okosóra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokásosnál jóval kevesebbszer kell tölteni a Mobvoi nevű kínai cég új okosóráját, amelyik két kijelzőt is bevet az energiatakarékosság érdekében.

A kínai Mobvoi cég legújabb eszköze, a Ticwatch Pro okosóra lenyűgöző (akár egy hónapos) készenléti időt kínál, s teszi mindezt prémium dizájnnal és persze néhány technológiai trükkel. Ez utóbbiak közül a legérdekesebb mindenképpen a két kijelző, amelyeket egymás fölé tett a gyártó. Az alsó egy 1,39”-es 400 x 400 pixeles AMOLED képernyő, amelyik a Google Wear OS-t futtatja. Felette egy filmkompenzációs réteget használó STN (FSTN) LCD kapott helyet, amelyik mutatja a fontos alapinformációkat (az időt klasszikus digitális stílusban, a lépésszámlálót, a dátumot és az akku élettartamát). Az óra akkumulátora 415 mAh-s.

Azt, hogy két kijelző van, észre sem lehet venni az órán. Viszont ha megérintjük a felső kijelzőt, vagy magunk felé emeljük az eszközt, máris aktiválódik az alsó képernyő a Wear OS megjelenítéséhez. Az energiatakarékos (felső) kijelzőt aktiváló üzemmódot Essential Mode-nak hívják, és ha például éjszakára mindig ezt aktiváljuk, akkor az megnöveli az akkumulátoros működési időt.

©

Ami a konkrétabb akkumulátoros működési időket illeti: Smart Mode-ban (azaz amikor az energiafalóbb alsó kijelző aktív) 2 napot, Essential Mode-ban – mint említettük – a 30 napot, a legjellemzőbb vegyes működésben 5-30 napot ad meg a gyártó. Az órában van beépített GPS és természetesen pulzusmérő is, és az érzékelők Essential Mode-ban is elérhetők. Még NFC is van a Google Pay használatához.

©

Mindezek után kerülhetett volna jobb lapkakészlet is egy ilyen órába, mint a már korosnak számító Qualcomm Snapdragon 2100, és talán kár volt a RAM-on is spórolni, ami most 512 MB.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.