Kész az új Quake, ráadásul ingyen van: töltse le és azonnal játszhat

Kész az új Quake, ráadásul ingyen van: töltse le és azonnal játszhat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Immár bárki szabadon csatlakozhat a Bethesda pörgős lövöldéjéhez, a legendás Quake legújabb részéhez. Sem termékkulcsra, sem meghívóra nincs hozzá szükség.

A Quake a játéktörténelem egyik legfontosabb darabja, ezért sem tűnik annyira meglepőnek a készítők 2016-os bejelentése: akkor hintették el, hogy az eredeti program alapjait meghagyva egy vadonatúj játékot készítenek, így továbbörökítve a Quake legendáját.

A Quake Champions szűk két éve mutatkozott be, de az elmúlt hónapok során, a szükséges meghívó miatt, csak néhányan próbálhatták ki. Ennek most vége, technikai értelemben véve a játék elkészült, így ahhoz mostantól bárki szabadon csatlakozhat. Mi több, ingyen.

A QuakeConon tett bejelentés szerint a fizetés nélküli hozzáférés nem próbaidőszak, vagyis a játékidő ilyen értelemben nem korlátozott, ám fontos kritérium, hogy az új üzleti modell értelmében ingyen csakis az alapjáték szerezhető be. A kiegészítőkért, illetve a letölthető bővítményekért és hősökért továbbra is pénzt kér a Bethesda.

©

A kizárólag PC-n játszható Quake Championst a Steamről lehet letölteni. Ha nincs még ilyen fiókja, ide kattintva (szintén ingyen) regisztrálhat egyet magának. A programról írt kritikánkat itt olvashatja.

Ha máskor is tudni szeretne videojátékokkal kapcsolatos hírekről, értesülésekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.