Fontos változás jön a Google keresőjébe, nem mindig mutat majd linkeket az eredmény

Fontos változás jön a Google keresőjébe, nem mindig mutat majd linkeket az eredmény

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy halom hivatkozás helyett – bizonyos esetekben – a konkrét választ adja majd meg a Google a kereséseknél.

A Google még az év elején kezdte el tesztelni azt az új funkcióját, amelynek köszönhetően a kereső bizonyos keresések esetén nem egy halom linket ad eredményül, hanem magát a konkrét választ. A jelek szerint jók lehetettek a visszajelzések, a cég ugyanis megerősítette a Search Engine Land információját, mely szerint még több felhasználó számára jelenik majd meg a funkció.

A megoldás kifejezetten hasznos lehet, vannak ugyanis olyan lekérdezések, amelyeknél valójában semmi szükség nincs hivatkozásokra, hiszen a válasz egyszerűen is megadható. Ilyen lehet – egy egyszerű példával élve – az, ha valaki annyit ír be a keresőbe, hogy 2 + 2. Ilyenkor az eredmény (4) megadása jóval célszerűbb, mint egy sor hivatkozást előkeresni, ahol a felhasználó megtalálja a választ. A fejlesztők szerint az új funkciónak köszönhetően az algoritmus működése sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz.

©

Mindez nem jelenti azt, hogy a találati listában korábban megjelent hivatkozásokat ne lehetne elérni. Ha ezt (is) látni szeretnénk, elég lesz rábökni a Show all results (magyarul valószínűleg: Összes találat) gombra, és máris megnyílik a "lista".

Az új funkció a Google asztali gépes keresőjében, az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre letölthető alkalmazásában is megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások