Alig fog ráismerni, úgy megváltozik a mobilos Gmail

Alig fog ráismerni, úgy megváltozik a mobilos Gmail

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az asztali verziót érintő ráncfelvarrás után levelezője mobilos változatát is felfrissíti a Google. Főszerepben a minimalista jegyek.

Tavaly áprilisban a Gmail eddigi történetének egyik legtöbb újdonságot hozó frissítését élesítette a Google, a munka azonban nem ért véget, hiszen a levelező mobilos kliensét is rendbe rakják. Most már azt is tudni, milyen lesz a ráncfelvarrás után a program.

A Google blogjában közzétett képernyőfelvételeket látva az okoseszközökre tölthető app is hasonló stílusú lesz, mint az asztali verzió: a keresőóriás eltünteti a felesleges hézagokat, vonalakat, és egészen minimalista formájúra faragja az alkalmazást:

©

Mint látható, a pirosas-fehéres színösszeállítást főleg utóbbira cseréli a Google, és színeket ezután csakis a levelekhez tartozó csoportjelzéseknél láthatnak majd a felhasználók. Fontos, hogy a változás főként esztétikai jellegű, de funkcionalitás terén is érzékelhetők majd újdonság: a levelező végre az üzenetek megnyitása nélkül is jelezni fogják, ha a levélhez csatolmányt is küldtek.

©

Az új Gmail-felület az elkövetkező hetekben érkezik meg az androidos, és iOS-eszközökkel rendelkezők eszközeire.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások