Izgalmas hardvert tesztel a Spotify, csak épp nem akarja árulni

Izgalmas hardvert tesztel a Spotify, csak épp nem akarja árulni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A zene-streamelésben jeleskedő Spotify egy ígéretes eszközt tesztel autósok számára. A mögöttes szándék azonban kérdőjeles, ugyanis a cég nem is akarja forgalmazni a készüléket, holott azt igazán kedvelnék a gépkocsiban utazók.

A svéd zenestreamelő óriás, a Spotify egy hardvereszközt tesztel az Egyesült Államokban. A Car Thing egy hangvezérelt digitális asszisztens, kör alakú kijelzővel az egyik oldalán (itt látható, hogy éppen milyen dal megy), a másikon pedig mikrofon és négy vezérlőgomb található. Ez utóbbiakkal lehet elérni a lejátszási listákat.

Az eszköz nevében nem véletlenül szerepel a „car” (autó) szó, ezt a készüléket ugyanis autósok használhatnák. A Car Thinget a gépkocsi szivargyújtójára kell kötni, majd Bluetoothon keresztül kerülhet kapcsolatba az autóval és a telefonnal. Az asszisztenst a Hey Spotify felszólítással lehet aktiválni, majd ki kell mondani a hallgatni kívánt dal vagy lejátszási lista nevét. Az eszközt néhány amerikai prémium előfizető tesztelheti, őket a Spotify kereste meg, s felajánlotta számukra a próbálgatást.

©

Mielőtt bárki is izgalomba jönne az egyébként valóban ígéretesen hangzó Car Thing ötletétől, a Spotify gyorsan le is hűti a kedélyeket blogbejegyzésében. Ebből ugyanis kiderül, hogy eszük ágában sincs a hardverpiac felé fordulni, továbbra is arra fókuszálnak, hogy a világ vezető audioplatformja legyenek. Az autós világba tett kirándulás célja is az, hogy megtudják, miként hallgatják a zenét a felhasználók, ha gépkocsiban utaznak. Arra is felhívják a figyelmet, hogy többféle hardverrel is fognak majd kísérletezni, azaz senki se lepődjön meg, ha közeljövőben olyan eszközökről hall majd a Spotify márka alatt, mint Voice Thing vagy Home Thing. Azonban máris olvasni olyan aggodalmakat, amelyek szerint mindezzel nem igazán tiszta a Spotify szándéka, és valójában az adatgyűjtés kifinomult eszközeiről lehet szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások