szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt titok, hogy a kínai Huawei saját operációs rendszert fejleszt mobileszközeihez. Úgy tűnik, most már a név is megvan.

Össztűz alatt a Huawei
A Trump-adminisztráció előbb főellenséggé nevezte ki a Huaweit, majd a vállalat magabiztossága és felhasználói lelkesedés megtépázása után, úgy tűnik, kihátrál az amerikai vállalatok számára elrendelt embargóból. Kérdés, hogy a Huawei megbízik-e ezután az amerikai beszállítókban, vagy inkább saját lábakra próbál állni.
Friss cikkek a témában

Az utóbbi néhány napban rendkívül nehéz helyzetbe került a Huawei, ami a Google – az amerikai kormányzat elveihez igazodó – döntésével indult, és egészen odáig jutott, hogy a jövőben megjelenő telefonok már nem használhatják a (micro)SD technológiát sem.

Utóbbi még nem annyira, a Google elvesztése azonban kellemetlenebbül érintheti a kínai gyártót, amely ezért is kezdett saját operációs rendszer fejlesztésébe. Az viszont csak a napokban derült ki, hol is tart pontosan a projekt, most pedig újabb, ezzel kapcsolatos hír érkezett:

kiderülhetett a platform neve.

A Huawei néhány napja felkereste az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalát (EUIPO), hogy több elnevezésre is védjegyet kérjen – szúrta ki az Android Headlines, amely közli is ezeket. Szerepel köztük az "Ark OS, "Ark", illetve az ezeknél is sokkal beszédesebb, a "Huawei Ark OS" név is, ami az utolsó két betűből kiindulva egyértelműen operációs rendszert takar.

Meg szeretném érteni: mi történhet most a Huawei-jel? Buknak? Nyerhetnek?

Kemény fába vágja a fejszéjét, aki a jelenlegi, kétpólusúra szűkült okostelefonos piacra új platformot próbál bevezetni. De lehet, hogy a Huaweinek nem lesz más választása.

Bár nem tűnik nagy újdonságnak, mindenképp jelzésértékű, milyen elnevezésben gondolkodnak az új operációs rendszert illetően a Huaweinél. Egy új szolgáltatás bevezetésekor elengedhetetlen a megfelelő elnevezés, főleg, ha a Google-féle Androiddal terveznek harcba szállni. Ettől függetlenül érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot, hiszen közel sem biztos, hogy a készülő rendszert ilyen néven kell majd keresniük a felhasználóknak.

Az viszont biztos, hogy a felület indítása minden eddiginél sürgősebb a Huawei számára, úgyhogy az is lehet, hogy tényleg Arknak nevezik majd a hírek szerint idén ősszel bemutatkozó platformot.

Ha értesülni szeretne arról, mi lesz a Huawei telefonjaival, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában

Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában