Nézze meg, változott a mobilos YouTube

Nézze meg, változott a mobilos YouTube

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem kell többet billentyűznie (különösképp, ha angolul is tud picit), ugyanis az eddigieknél is okosabbá vált a YouTube hangalapú keresési funkciója.

Egyre jobbak és intelligensebbek a Google beszédfelismerő algoritmusai, így miért pont a YouTube maradna ki a jóból?

Turbóztak tehát a legnagyobb videolejátszó mobilos változatán egyet, így még az is elképzelhető, hogy a szóban kimondott keresőszóra kapott találatok számának függvényében azonnal meginduljon a lejátszás – adta hírül az Android Police.

A hangalapú kereséshez a YouTube alkalmazás keresőoldalát (nagyító ikon) kell behívni, majd meg kell érinteni a mikrofon ikont. Ezután a Play (lejátszás) felszólítás következik, majd ki kell mondani a keresőszót/kifejezést (angolul), amelyben akár olyan összetétel is lehet, hogy Eurovision 2019 winner (azaz az eurovíziós dalfesztivál idei győztes száma). A kiejtésre persze ügyelni kell, mindenesetre az app azonnal írja is, amit hallott, azaz látható, ha félreértett bennünket.

©

A mobilos YouTube-nál a hangalapú keresés felhasználói felülete is megváltozott, most már az egész kijelző ennek van alárendelve, és a korábbi kék mikrofon ikon is pirosba öltözött. Egyébként a hangalapú kereséseket az app éppen úgy rögzíti, mintha bebillentyűztük volna azokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások