Tanárok jelentkezését várják, akik beülnének egy ingyenes képzésre a netes átverésekről

Tanárok jelentkezését várják, akik beülnének egy ingyenes képzésre a netes átverésekről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tudatos médiahasználat iskolai keretek közötti fejlesztésére hozott létre közös képzési csomagot a Televele Médiapedagógiai Egyesület és az álhírek, átverések terjedésével több mint 15 éve foglalkozó Urbanlegends.hu. Az érdeklődő tanárok tréninget kapnak, pénzt és lehetőséget a hallottak iskolai megvalósítására.

Tényleg diákok haltak meg a Kék Bálna játék miatt? Igaz-e, hogy iPhone-t nyerhetünk, netán egy megégett kislány műtétjére gyűjthetünk egy facebookos bejegyzés megosztásával? Az InfoGrund nevű képzés szervezői azt szeretnék elérni, hogy az általános és középiskolai tanárok, és általuk a diákjaik is rendelkezzenek olyan ismeretekkel, melyek segítségével könnyen eldönthetik például egy internetes megosztásról, hogy mennyi lehet belőle igaz.

A résztvevő tanárok számára kétnapos felkészítő tréninget tartanak, valamint elkészül egy tanárok munkáját segítő, online oktatási és kapcsolattartási felület is. Ezt használhatják majd a pedagógusok az iskolai oktatás keretein belül. A képzésen való részvételért és a 8x45 perces órák megtartásáért cserébe a tanárok egyszeri, 50 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

A program – melyről további részleteket itt talál – pilot szakaszát három zalaegerszegi és három budapesti általános és középiskolában valósítják meg a 2019/2020-as tanév első félévében. A tanárok képzése augusztus végén, szeptember elején történik, a foglalkozások pedig a tervek szerint október-novemberben. Iskolánként 2-3 tanár részvételére számítanak, akik – képzésük után – a saját iskolájukban megvalósítják a foglalkozássorozatot.

A jelentkezéshez szükséges a jelentkezési űrlap kitöltése, valamint az iskolavezetés támogató, együttműködést vállaló nyilatkozata. Az űrlap elérhető itt, a részvételi szándéknyilatkozat sablonját pedig innen lehet letölteni. A jelentkező tanároktól egy motivációs levelet is várnak, amelyben röviden összefoglalják a program témaköréhez való viszonyukat, a médiaműveltség iskolai fejlesztéséhez kapcsolódó véleményüket, eddigi tapasztalataikat. A jelentkezési határidő 2019. június 30.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások