20 nagy hatótávú új repülőt rendelt be a Wizz Air, 8 órás utakat is mehetnek majd

20 nagy hatótávú új repülőt rendelt be a Wizz Air, 8 órás utakat is mehetnek majd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Wizz Air a párizsi légiexpón szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus képviselőivel, melyben rögzítik, hogy a vállalat élni fog a 20 darab Airbus A321XLR repülőgép megvásárlására vonatkozó opciójával. Így az eddigieknél messzebbi várásokba is repülhet majd a fapados légitársaság.

A Wizz Air tervei szerint az A321XLR nagy hatótávolságának köszönhetően megnyitja a lehetőséget arra, hogy az eddigi desztinációknál távolabbi célállomásokat is bevonjanak a fapados hálózatába. A mostani 5-6 órás útvonalak mellett az XLR révén akár 7-8 órás útvonalakot is lerepülhetnek majd a Wizz Air járatai.

A most megrendelt repülőgépeket 2023-tól kezdődően három éven keresztül veszi majd át a légitársaság. Azért, hogy a Wizz Air megőrizze légi flottájának egységét, az A321XLR repülőket 239 üléssel üzemeltetik majd, éppen úgy, ahogyan az A321neo repülőgépeket is – közölte a vállalat. A megrendelés a Wizz Air részvényeseinek jóváhagyása után válik véglegessé.

©

A bejelentéssel 276 repülőgépre nő a Wizz Air Airbus felé fennálló rendelésállománya, amelyet 2026-ig fog teljesíteni a repülőgépgyár.

[Videón, amit még a pilóták is ritkán látnak: 6 Airbus repült kötelékben]

Ha máskor is tudni szeretne a Wizz Air új gépeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások