Kiszivárgott? Februárban mutathatják be a PlayStation 5-öt

Kiszivárgott? Februárban mutathatják be a PlayStation 5-öt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy belsős e-mail szerint a Sony jövő februárban egy nagyszabású sajtóeseményt tart, amely következő generációs konzoljáról szól majd.

Jó ideje tudni már, hogy a Sony és a Microsoft is új konzolon dolgozik, ám hogy ezek mibe kerülnek majd, és mikor mutatják be azokat, továbbra sem ismert. Egy felbukkant levél viszont érdekes részletekkel szolgál utóbbit illetően, méghozzá a Sony szemszögéből.

A 4chanen megjelent, állítólag belsős körökből származó levelet egy marketinges küldte tovább, de egy ponton kiszivárgott. Úgy hírlik, arról írnak benne, hogy a Sony jövő február 12-én egy nagyszabású rendezvényt tart, és ez lesz a PS5 bemutatója is.

A levél tartalmát megszellőztető szerint az eseményre négy nagy kiadó, az Activision, a Square Enix, a Ubisoft és az EA is hivatalos. Őket új generációs játékaik miatt hívja el a Sony, vagyis a konzol bemutatása mellett – elvileg – néhány játékra is fény derül.

A Sony egy ideje saját rendezvényein leplezi le a konzoljához tartozó újdonságokat, így például a játékszakma egyik legnagyobb show-jára, a Los Angeles-i E3-ra sem járnak már.

A PS5 első hivatalos információit maga a japán vállalat osztotta meg áprilisban, így hónapok óta tudni, milyen fejlesztésekkel készül a Sony. Mindent persze nem árultak el, a legnagyobb durranásokat későbbre tartogatják. És az is lehet, hogy épp februárra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.