Egy hónap múlva ilyenkor már ingyenesek lesznek a most fizetős YouTube-tartalmak

Egy hónap múlva ilyenkor már ingyenesek lesznek a most fizetős YouTube-tartalmak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azt már néhány hónapja tudni lehetett, hogy ingyenessé teszi saját gyártású műsorait a YouTube. Most már a pontos dátum is kiderült.

Május elején röppent fel a hír, hogy nagy lépésre szánta el magát a YouTube (amit az is indokolt, hogy nem tudott felülkerekedni a Netflix népszerűségén): ingyenessé teszi a korábban csak némi anyagi áldozat fejében elérhető tartalmait. Saját készítésű műsorait, sorozatait, filmjeit (YouTube Originals) egy viszonylag drága előfizetői fal mögé zárta, ez azonban megváltozik.

©

A legnagyobb videomegosztó csendben frissítette kapcsolódó támogatói oldalát, így első kézből származik a hír, hogy szeptember 24-től lép életbe a módosítás, attól kezdve a saját készítésű tartalmak, bárki számára ingyen elérhetők lesznek, igaz, sok közülük csak korlátozott ideig. Már csak ezért sem érdemes törölni a YouTube Premium tagságot, no meg azért sem, mert ezt továbbra is számos kedvezménnyel jutalmazza a YouTube.

Például amikor májusban bejelentette az említett elképzelést, akkor kifejezetten a jövőbeli tartalmakat említette, amiből az következik, hogy a régebbi műsorokat csak a YouTube Premium előfizetői érhetik majd el. Emellett aki előfizet, azt nem fogják hirdetésekkel bombázni, letöltési lehetőséget kap, hogy később, netkapcsolat hiányában is nézhesse a műsort, hozzáférhet bónusz anyagokhoz, extra jelenetekhez, rendezői változatokhoz.

Ha máskor is tudni szeretne a YouTube változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.