Figyelmeztet az Apple: azonnal frissítse régebbi iPhone-ját és iPadjét

Figyelmeztet az Apple: azonnal frissítse régebbi iPhone-ját és iPadjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Aki azt szeretné, hogy novemberben is pontos lenne az iPhone-ján vagy iPadjén futó navigáció, esetleg időben szeretné megkapni a fontos e-mailjeit, annak frissítenie kell a készüléken futó iOS-t.

Figyelmeztetést adott ki az Apple azoknak az iPhone- és iPad-tulajdonosoknak, akik régebben kiadott készüléket használnak. A felhívás szerint az iPhone 5-ös (vagy annál régebbi), illetve az iPad 4-es (vagy annál régebbi) eszközök esetében szoftverfrissítést kell végrehajtani, hogy az elérhető legújabb verzió fusson rajtuk. Ez bizonyos modellek esetében az iOS 9.3.6-ot, míg másoknak az iOS 10.3.4-et jelenti. Egy dolog viszont biztos:

mindezt november 3-a előtt kell megtenni.

Az Apple szerint aki ezt nem teszi meg – a vonatkozó eszközök esetében –, azoknál a GPS, valamint a pontos dátum és idő meghatározásával is problémák lehetnek. Ez utóbbi azért is gond, mert kihathat más szolgáltatásokra is. Így például csúszhatnak a későbbi frissítések, de az e-mailek szinkronizálása is elmaradhat.

Aki nem frissít időben, az november 3-a után az iTunes-on keresztül teheti ezt meg.

A probléma nem az Apple-nél van – legalábbis nem teljesen. Arról az "életciklusról" van szó, amely a GPS műholdak működését meghatározza. Ez az ő Y2K-problémájuk, amiről itt írtunk részletesen.

A GPS műholdak számára az új időszámítás már április 6-án elkezdődött, ám a GSMArena beszámolója szerint vannak cégek, akik "haladékot kaptak" a saját rendszerük "újraindítására". Ilyen az Apple is, amely már kijött a megfelelő szoftverfrissítéssel, de azt a felhasználóknak is telepíteniük kell.

Ha máskor is tudni szeretne a fontos frissítések érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások