Használja a Google Térképet? Frissítsen rá most

Használja a Google Térképet? Frissítsen rá most

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google ezúttal az androidosoknak és az iPhone-osoknak is jó hírrel szolgált. Utóbbiaknak ráadásul duplán.

Az elmúlt években számos olyan új funkciót kapott a Google, aminek köszönhetően egyre megkerülhetetlenebb szereplő lett a navigációs piacon. A szolgáltatás nemcsak az A-ból B-be vezető legrövidebb utat mutatja meg nekünk, hanem azt is, hol számíthatunk balesetre, torlódásra vagy épp traffipaxra. A Google fejlesztői most újabbakat adnak ezekhez, illetve az iPhone- és/vagy iPad-felhasználóknak egy extra jó hírrel is szolgáltak.

A felhasználók mostantól négy új kategóriát is megjelölhetnek, amikor jelezni szeretnék, hogy valami akadályozza az autózást. A szokásos + gomb megnyomása után már nemcsak a Karambol, a Traffipax és a Lassulás opció jelenik meg, hanem jelezhetjük azt is, ha építkezés, sávlezárás, egy meghibásodott jármű vagy egy úton lévő tárgy zavarja a forgalmat. Így aztán a többi arrajáró megfelelő módon közelítheti meg a veszélyesnek ítélt szakaszt – illetve ugyanígy mi is jól járunk, ha más jelezte korábban az eseményt.

©

A funkciónak platformtól függetlenül minden mobilos örülhet, a frissítés a Google Térkép androidos és iOS-es alkalmazásához is elkészült. (Ez egyben azt is jelenti, hogy mostantól az iOS-en is elérhető az Androidon futó Google Maps legkedveltebb funkciója – az, hogy jelezzük a többi autós számára a veszélyt az utakon.)

Az appok új verziói már elérhetők az App Store-ban és az androidos Google Play áruházban, érdemes rájuk frissíteni.

Ha máskor is tudni szeretne a Google Térkép újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.