Űripari veteránokkal szövetkezett a világ leggazdagabb embere, hogy sikerüljön a Holdra szállás

Űripari veteránokkal szövetkezett a világ leggazdagabb embere, hogy sikerüljön a Holdra szállás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Jeff Bezos cége, a Blue Origin a jövőben a Lockheed Martinnal, a Northrop Grumannal és a Draperrel közösen fejleszti majd űrhajóját.

Három évnyi fejlesztés után 2019 májusában végre megmutatta a Blue Origin azt az űrhajót, ami embereket és felszerelést visz majd a Holdra. A Blue Moon önállóan képes navigálni az űrben, és teherhajónak sem utolsó: több tonnányi felszerelést, köztük legalább négy holdjárót tud magával vinni, ami óriási segítség az asztronautáknak. De arra is alkalmassá tették, hogy a Holdról szállítson tovább űrhajósokat, ha netán erre lenne szükség.

Ehhez képest Elon Musk szerint csupán heregörcsről van szó.

Az Amazon-alapító Jeff Bezos a jelek szerint semmit sem bíz a véletlenre, ezért olyan partnereket választott ki magának a további fejlesztésekre, akik már bizonyítottak. A Lockheed Martin többek között a leszállóegység elkészítésében segít, a Northrop Grumman a leszállóegység kezelésében segít majd, míg a Draper a repülőelektronikát készítheti el. Az összes többi munkát a Blue Origin végzi majd el.

©

Ha minden jól megy, Jeff Bezos cége komoly segítséget jelenthet a NASA számára is, hogy összehozza a 2024-re kitűzött célt: az újbóli holdra szállást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások