Arcfelismerő technológiát tesztel a Facebook a felhasználók azonosításához

Arcfelismerő technológiát tesztel a Facebook a felhasználók azonosításához

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tervek szerint egy szelfivideó alapján azonosítaná a felhasználókat a Facebook.

A jelek szerint nem az új logó lesz az egyetlen változás a Facebooknál – legalábbis ha úgy döntenek, bevezetik azt a fejlesztést, amit az alkalmazások újításairól gyakran szivárogtató Jane Manchun Wong szúrt ki nemrég. A jelek szerint Zuckerbergék egy arcfelismerő rendszeren dolgoznak, amit a Facebook alkalmazásához készítenek el. Wong szerint a fejlesztéssel a felhasználók azonosíthatnák magukat.

A szakember a forráskódból arra következtet, hogy a felhasználóknak szelfivideót kellene készíteniük magukról, amelyen különböző irányokba néznének. Az arcfelismerés az Apple Face ID-jához és más arcfelismerő megoldásokhoz hasonlóan működne, ám nem volna hozzá szükség mélységérzékelő szenzorra. A Facebook harmadik félnek nem adná ki az elkészített videókat, 30 nap után pedig automatikusan törölnék őket.

A Facebook egyelőre nem kommentálta az értesülést. A kód létezése egyébként még nem jelenti azt, hogy a Facebook be is vezetné az arcalapú azonosítást, az is lehet, hogy a tesztelés után elvetik az ötletet.

A bevezetése ugyanakkor minden bizonnyal vegyes érzelmeket váltana ki a felhasználókból, pláne úgy, hogy az utóbbi években több adatvédelmi problémával is meg kellett küzdenie a Facebooknak.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások