Elfáradt PewDiePie, határozatlan időre visszavonul

Elfáradt PewDiePie, határozatlan időre visszavonul

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PewDiePie néven ismertté vált svéd Felix Kjellberg 10 év után úgy döntött, szünetet tart a YouTube-csatornáján. Előtte viszont a platform új, zaklatás elleni szabályzatát kritizálta.

A YouTube Rewind összefoglalója szerint 2019-ben is PewDiePie lett az év legnépszerűbb videósa, akinek csatornája már átlépte a 100 millió feliratkozós álomhatárt. Jövőre azonban nem biztos, hogy ismét rekorder lesz a svéd Felix Kjellberg, a videós ugyanis bejelentette:

2020-ban határozatlan időre visszavonul.

Bár a videós azt mondta, részletes magyarázatot a döntésére majd később fog adni, lehet, hogy egyszerűen kiégett, a videóban ugyanis kiemelte, hogy 10 évnyi kontentgyártás után nagyon fáradtnak érzi magát. 2019 augusztusában egyébként már sejteni lehetett, hogy ilyesmire készül, akkor ugyanis azt mondta, 10 év után először gondolt arra, hogy "valami mást is" kellene csinálnia.

PewDiePie videójának egyébként nem ez volt a fő témája, a felvételen a YouTube új, zaklatás elleni szabályzatát kritizálta. Ennek értelmében a jövőben sokkal szigorúbban szankcionálná a platform azt, ha valakit videóban, vagy hozzászólásban vegzálnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások