Bizarr kinézetű telefont fejlesztett egy cég, ilyet még biztosan nem látott

Bizarr kinézetű telefont fejlesztett egy cég, ilyet még biztosan nem látott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jól megszokott formától nagyon eltérő mobilt ad ki Cyrcle Phone néven egy amerikai cég. Tud fotózni, és zenét is lehet vele hallgatni.

Egy amerikai cég gondolt egy merészet, és lekerítette saját telefonja széleit, mert úgy véli, ez a dizájn sokkal felhasználóbarátabb, mint az eddig megszokottak. A CNET által bemutatott készüléket Cyrcle Phone-nak nevezi gyártója, és nemsokára a kereskedelmi forgalomban is megjelenik.

A Las Vegas-i CES 2020 elektronikai szakkiállításon bemutatott eszköz nem a buta: az Android 9 operációs rendszer dolgozik rajta, a képernyő érintésérzékeny, emellett két 13 megapixeles kamerát is kapott, hogy használója fotózni tudjon. A készülék zenehallgatásra is alkalmas.

A beszámolók szerint a mobil kerek formája miatt könnyen az ember kezébe simul, és zsebbe rakni is sokkal egyszerűbb. Ez főleg annak köszönhető, hogy a termék képernyője mindössze 3,45 hüvelykes. A kisebb felbontás miatt a tartalmak sajnos elég pixelesen jelennek meg rajta, de a gyártónak nem is az a célja, hogy filmnézésre használják.

A BBC videót is forgatott, miközben az eszközt tesztelte. Ők úgy találták, hogy a telefon egy nagyobb zsebórának tűnik, ha valaki kézbe veszi. Bár a forma rendkívül szokatlan, zavarónak nem mondható, percek alatt meg lehet szokni. Az eszköz borítását 3D-nyomtatóval állították elő, de azt nem igazán tudni, mennyire tartós, bírja-e annyira a gyűrődést, mint más készülékek.

Gyártója szerint a Cyrcle Phone még nem készült el teljesen, a következő hónapokban további finomítások várhatók. Részben ezért is döntöttek úgy, hogy a forgalmazást 2021-re halasztják, addig ugyanis biztosan végeznek a munkával. A projekt egyébként 2015 óta létezik, de csak mostanában jutottak oda, hogy le is gyártsák. A prototípus már működik, és telefonálni is remekül lehet vele.

Ha nem szeretne lemaradni a technológiai érdekességekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.