Bemutatták az amerikai űrhaderő egyenruháját, a fél internet ezen nevet

Bemutatták az amerikai űrhaderő egyenruháját, a fél internet ezen nevet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden jel arra mutat, hogy hasznosabban is el lehetett volna költeni az amerikai űrhadsereg felállítására adott kormányzati pénz első tételét.

Komoly bejelentést tett 2019 februárjában Donald Trump: az Egyesült Államok kormánya úgy határozott, űrhaderőt állít fel, aminek megléte az amerikai elnök szerint nemzetbiztonsági kérdés. Ahogy akkor kifejtette: az egység nemcsak védekezésre, támadásra is képes lesz. Azóta nem sokat lehetett hallani a tervről, egészen decemberig, amikor is Trump aláírta azt a rekordösszegű védelmi költségvetési törvényt, ami anyagi keretet biztosít a haderő felállítására.

Hogy a pénzt mennyire jól használják fel, az most látszik igazán.

A US Space Force szombaton tette közzé Twitteren azt a fotót, amelyen már látszik, milyen egyenruhát viselnek majd az űrhadsereg katonái. Nos, a jelek szerint ilyet:

Az egyenruha láttán mindenkinek ugyanaz a – valljuk be, jogos – kérdés jutott elsőre eszébe:

mégis minek terepminta az űrbe?

A Twitter-felhasználók természetesen nem hagyták ki a ziccert, és jobbnál jobb bejegyzésekkel reagáltak az űrhadsereg ballépésére.

Volt, aki segítséget nyújtott nekik azzal, hogy megmutatta, mi a különbség a világűr és az egyenruha között, hátha akkor rájönnek, mi a baj a terepmintával.

Egy másik felhasználó arról érdeklődött, mégis mire számítanak, hány fát lehet majd találni az űrben?

Volt, aki az Alien-filmek híres mondatát költötte át (Az űrben senki sem hallja a sikolyod. vs. Az űrben senki sem hallja, milyen nevetséges vagy.)

És persze olyan felhasználó is volt, aki tippet adott arra, milyen lehetne a hatékonyabb álcázás a világűrben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások