Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A szokásosnál is rosszabbul érinti a munkaidejüket és pihenésüket is nagy arányban otthon töltő felhasználókat, hogy órák óta problémák vannak a most már a Vodafone-hoz tartozó UPC-s internetszolgáltatással. Hibajelentések érkeznek Németországból is.

Szerkesztőségünk tapasztalata és a közösségi csatornákon olvasható visszajelzések szerint hétfőn este fél 7 körül hiba lépett fel a UPC vezetékes netszolgáltatásában. Az internetkapcsolat akadozik, és amikor működik, akkor is igen lassú.

A hálózat a tavaly nyári felvásárlás után már a Vodafone Magyarországhoz tartozik. A vállalat Facebook-oldalán este 8 órakor megerősítette, hogy az otthoni internetszolgálatatás működésében fennakadást tapasztalhatnak az ügyfelek, a hiba elhárításáig felhasználóik türelmét kérik. A hiba okáról nem írt a Vodafone.

Annál beszédesebbek az érintett ügyfelek – a hibát megerősítő bejegyzéshez írt hozzászólásként, illetve a Facebook-oldal látogatói bejegyzéseihez percenként érkeznek az észrevételek. Többen a túlterhelt ügyfélszolgálati vonalak elérhetetlenségére panszkodnak. Akinek sikerül felhívnia a telefonos ügyfélszolgálatot, az sem mindig örül: "az külön dühítő, hogy panaszbejelentés menüpontnál kezelőre várva felhívja a figyelmemet a gép arra, hogy egy appon keresztül is befizethetem a számlámat..." – írja egy ügyfél.

[Frissítés: A Vodafone kedd délelőtt közölte, helyreállt a szolgáltatás, és azóta már az is kiderült, mi okozott gondot.]

Vannak, akik állítják, azóta vannak komoly gondok a (volt) UPC-s internettel, mióta a Vodafone vette át a hálózat üzemeltetését. (Bár az utóbbi években valóban ritkábban volt komoly, a hálózat nagy részére kiterjedő gond, a régi ügyfelek emlékezhetnek rá: 2015-ben és 2016-ban viszonylag gyakori volt a probléma a UPC-nél.) Van olyan komment is, amely szerint estefelé napok óta akadozik az internetszolgáltatás a hálózaton.

A mai kihagyások a magyarországi adatforgalmat monitorozó Budapest Internet Exchange (BIX) grafikonján is nyomot hagytak.

©

Nem csak itthon van gond

Hasonló hangulatban telik az este a Vodafone Deutschland Facebook-oldalán: Németország-szerte szolgáltatáskiesésről panaszkodnak a Vodafone, illetve az annak hálózatát használó Unitymedia ügyfelei is.

A kritikus hibáról író Focus magazin már elérte a helyi Vodafone-t. A németországi szolgáltató szóvivője a lapnak elmondta:

az adatforgalmat szabályzó szervereken lépett fel szoftveres probléma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten

Gulácsiék döntetleneztek

Gulácsiék döntetleneztek