Brutális erő 1,5 millió forintért: megjött a frissített MacBook Pro 13"

Brutális erő 1,5 millió forintért: megjött a frissített MacBook Pro 13"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítette az Apple a 13 colos MacBook Próját, amelyből már kérhetünk 10. generációs Intel processzorral felszerelt változatot is.

Az Apple végre az utolsó modellnél is kicserélte a sokak által kritizált pillangós mechanikát a billentyűk alatt, és áttért a Magic Keyboard használatára. És ha már gombok: az új MacBook Pro kapott egy szintén sokak által hiányolt fizikai Esc billentyűt is annak jól megszokott helyére.

©
©

A többi újdonságot a motorháztető alatt érdemes keresni. A tárhely méretét megduplázták, így mostantól a legolcsóbb kivitelben is 128 GB helyett 256 GB-tal lehet gazdálkodni – ami valljuk be, egy Pro gépnél azért nem olyan nagy hátrány. A felső határt a 4 TB jelenti.

©

A gép a nyolcadik generációs Intel processzorával érkezik, de némi felárért cserébe megkapja a vásárló a legújabb, 10. generációs változatot is. Az Intel lapkáiba integrált Iris Plus Graphics grafikus vezérlőről a fejlesztők azt mondják, 80 százalékos teljesítménynövekedést hozott, így nemcsak a 4K-s videóvágás, de a 6K-s megjelenítés sem okoz neki problémát.

A memória terén is nyújtózkodott egyet az Apple, így már 16 és 32 GB-os verziót is beszerezhetünk a Próból.

©

A gépet elsősorban professzionális felhasználásra szánja az Apple, ennek megfelelő az árazása is. Magyarországon a frissített, 13 colos MacBook Pro ára 539 990 forint, amiért egy 1,4 GHz-es, négymagos, nyolcadik generációs Intel Core i5-ös processzort, 8 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet kapunk. A legdrágább verzióért 1 519 990 forintot kell kifizetnünk, amiért egy négymagos, 10. generációs, 2,3 GHz-es Intel Core i7-es processzor, 32 GB RAM és 4 TB tárhely érkezik meg hozzánk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások