szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A személyes profiloknál már megtalálható stílust a szervezeti oldalak mobil verzióira is átvezetné a Facebook.

Nem lesz mindig ugyanolyan a Facebook-oldalak kinézete, legalábbis ezt sugallja egy fejlesztés, amelyre a TechCrunch munkatársai figyeltek fel: a portál szerint a szolgáltatás lázasan vizsgál egy mobilos kinézetet, amely idővel minden Facebook-oldalnál megjelenhet. Balra a mostani/régi, jobbra az új/frissebb forma:

©

A stílus nem teljesen új, aki ugyanis megkapta és használja is a modernebb Facebook-dizájnt (amely nem mellesleg sötét móddal is rendelkezik), észrevehette, hogy személyes profilja is ehhez hasonlóan néz ki. (De ilyesmi stílusban jönnek elő a twitteres és az instagramos webes fiókok is.)

A Facebook a jelek szerint annyira elégedett saját munkájával, hogy a stílust a sima oldalakra is tovább vinné. A váltás egyébként nem csak a látvány miatt fontos: az új kinézetben sokkal kevesebb hangsúly jut a lájkok számának, és inkább az előadó/művész profilképe, illetve a bemutatkozásként írt szövege kerül előtérbe.

A közösségi oldal több angol nyelvű oldal esetében teszteli az új kinézetet, és néhány ahhoz kapcsolódó funkciót, hogy megtudja, mit szólnak hozzá a felhasználók. Azt ugyanakkor megtippelni sem lehet, hogy a váltásra mikor kerül sor. Ha egyáltalán megszavazza azt a Facebook vezetősége.

Az oldalakhoz kapcsolódik egy másik fontos hír is: állítólag megoldották, hogy úgy lehessen zenei klipeket nézni náluk, ahogy azt most a YouTube-on tesszük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Tech

Trumpot fényező ukrán oldalakat törölt a Facebook

Többek közt orosz hackerektől indult tartalmak terjesztésével is foglalkozott az a Facebook-oldal, amit Donald Trump amerikai elnök támogatására indítottak ismeretlenek. Az oldal már nem él, a közösségi oldal zárolta.

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

Elhagyhatta a kórházat az első magyar beteg, akit remdesivirrel kezeltek

Elhagyhatta a kórházat az első magyar beteg, akit remdesivirrel kezeltek

Most az amerikaiak értek el azeri-örmény tűzszünetet Karabahban

Most az amerikaiak értek el azeri-örmény tűzszünetet Karabahban