250 alkalmazottjától válik meg a Mozilla

250 alkalmazottjától válik meg a Mozilla

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az év elején sor került némi karcsúsításra a Mozillánál, s most újabb szervezet-átalakításról kaptunk hírt, ezúttal viszont jóval több alkalmazottjától válik meg a cég.

A Firefox böngésző mögött álló Mozillát sem kímélték a koronavírus-járvány gazdasági hatásai, és az év elején elküldött dolgozók után most újabb munkavállalóktól válnak meg. 250 alkalmazottnak kell most új munkahely után néznie.

A Softpedia a Mozilla hivatalos blogjában közzétett bejegyzést idézi. Ebben Mitchell Baker vezérigazgató kitér arra, hogy társaságukat is súlyosan érintette a globális egészségügyi és gazdasági válság, és új módszereket kell találniuk arra, hogy öt kulcsfontosságú elemre összpontosítsanak, amelyek elősegíthetik az új szervezet hatékonyabb működését. Ez a bizonyos öt elem a termék, a gondolkodásmód, a technológia, a közösség és a közgazdaságtan. Konkrétumot, így a Firefoxot a Mozilla nem említi, persze a böngésző több említett kategóriába is beleillik.

A Mozilla arra törekszik, hogy új bevételszerzési módszereket találjon, és a nemrégiben bejelentett Mozilla VPN mindenképpen része ennek a tervnek, viszont az is kétségtelen, hogy a cég nevéhez kapcsolódó legfontosabb termék a Firefox böngésző. Ez utóbbival kapcsolatban viszont nem túl rózsásak a kilátások, miután a Microsoft megújult, Chromium-alapú Edge böngészője a dobogó harmadik fokára tolta le a Firefoxot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások