Neten tartott óra közben lett rosszul az argentin tanár, belehalt a koronavírus-fertőzésbe

Neten tartott óra közben lett rosszul az argentin tanár, belehalt a koronavírus-fertőzésbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az argentin Paola De Simone-nak hetek óta koronavírusos tünetei voltak, mégsem hagyott fel a tanítással.

Néhány nappal ezelőtt az argentin Argentine University of Enterprise mintegy 40 hallgatójának kellett élőben végignéznie, ahogy a 20. század történelméről épp előadást tartó Paola De Simone-nak hirtelen komoly légzési nehézsége támad. A virtuális órát tartó oktatótól megpróbálták elkérni a címét, hogy mentőt hívjanak hozzá, ám az oktató nem volt képes felelni a kérdésre – írja a The Washington Post.

A nő végül erőt vett magán, és felhívta a férjét, hogy baj van. Bár a segítség megérkezett, Simone múlt héten szerdán, nem sokkal a rohama után életét vesztette. Az azóta törölt Twitter-fiókjának egyik utolsó bejegyzése az volt, hogy hetek óta koronavírusos tünetei vannak.

A lap szerint a diákjait nem lepte meg, hogy Simone a betegsége ellenére is tanított. Mint mondták, sosem hagyta volna magukra a tanítványait. Silvina Sterin Pensel, a New Yorkban élő argentin újságíró szerint – aki Simone közeli barátja volt – az eset jól mutatja, mennyire komolyan kell venni a koronavírus-járványt.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Argentínából eddig több mint 450 ezer megbetegedést és több mint 9 ezer halálesetet jelentettek a hatóságok. A dél-amerikai országok közül ez az egyik legsúlyosabban érintett állam. Az Associated Press amerikai hírügynökség szerint a kormány a hónapok óta tartó korlátozások megszegőit hibáztatja a járvány elfajulása miatt. Sterin Pensel szerint a haláleset rávilágított: fontos betartani a járványügyi szakemberek által indokoltnak tartott korlátozásokat, mert a vírust bárki elkaphatja, és komoly megbetegetés lehet a vége.

(Nyitóképünk illusztráció.)