Videó: Madárral ütközött az Air Force Two, rajta az amerikai alelnökkel

Videó: Madárral ütközött az Air Force Two, rajta az amerikai alelnökkel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MHT Aviation nevű YouTube-csatorna videósának sikerült megörökítenie, ahogy Mike Pence repülőgépe elhagyja a Manchester-Boston repülőteret, ám egy madaras incidens miatt azonnal vissza kellett fordulnia.

Helyi idő szerint kedden este balesetet szenvedett Mike Pence, az Egyesült Államok alelnökének hivatali repülőgépe, az Air Force 2. Az AirLive szerint a politikus különgépének jobb oldali hajtóműve a felszálláskor füstölt és szikrázott, ezért a pilóták visszafordították azt a Manchester-Boston repülőtérre.

Mint kiderült, az alábbi videofelvételen is látható incidenst egy madár okozta, amely belerepült az Air Force 2 jobb szárnya alatt található hajtóműbe. A balesetben szerencsére senkinek sem esett baja, a repülőgép hajtóművét azonban még vizsgálják. Arról egyelőre nincs hír, az Air Force 2 mikor emelkedhet újra a magasba.

Az alelnököt – aki egy választási gyűlésen vett részt az Egyesült Államok Gilford nevű településén – végül az amerikai hadsereg teherszállító repülőgépe, az Air Force C-17 Globemaster III vitte vissza Washingtonba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.