Az gombócból is sok: 8000 mAh-es akksi került ebbe a telefonba

Az gombócból is sok: 8000 mAh-es akksi került ebbe a telefonba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 5G-s technológia jobban meríti a mobilt, ezzel az Oukitel is tisztában van. Ezért is rakott a szokásosnál kétszer nagyobb akkumulátort legújabb telefonjába.

A ma kapható mobilok akkus kapacitása 4-5000 mAh környékén mozog, noha vannak gyártók, amelyek ennél is nagyobb telepet raknak fejlesztéseikbe. Utóbbi kategória egyik úttörője az Oukitel, amely egy 8000 mAh-es telefont készített; ez alighanem hosszú napokra elengedő szuflát jelent, de a pontos adatok most még nem ismertek.

A gyártó újdonsága egy 5G-s készülék, és ha ezt vesszük alapul, úgy nincs is min meglepődni. Az újabb hálózati technológia köztudottan jobban szívja az akksit. Ez a most piacra került iPhone 12-eseknél is így van: egész pontosan 20 százalékkal gyorsabban adja le a tárolt energiát az eszköz. Az Oukitel valószínűleg ezt a kényelmetlenséget szerette volna elkerülni, és dupla vagy semmit alapon egy 8000-es telep mellett döntött.

©

Mivel strapabíró készülékről van szó (az ilyen telefonoknál pedig elengedhetetlen a robosztus külső), valószínű, hogy a WP10 nem lesz egy szép telefon. A kinézetét ugyanakkor még nem fedte fel a gyártó, és a paraméterei közül is mindössze két dolog ismert: a kijelző 6,7 colos, FHD+ minőségű, a MediaTek Dimensity 800 nevű chipsete van benne. A kamerák számát és felbontását, valamint a RAM és a tárhely nagyságát még nem hozta nyilvánossága az Oukitel. A gyártó mindenesetre már most a piac legolcsóbb strapabíró 5G-s eszközének nevezi a WP10-et, noha a konkrét árat szintén nem közölte a cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások