Szigorúbb szabályokat vezet be a TikTok

Szigorúbb szabályokat vezet be a TikTok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év első komolyabb változásait jelentette be a TikTok, ami ezúttal nem egy új funkció érkezését, hanem a legfiatalabb felhasználók szigorúbb adatvédelmi beállításait hozta el.

A 13 és 15 év közötti felhasználók fiókját mostantól alapértelmezettként privátra állítja a cég, vagyis azok tartalmait ismerőseik kivételével senki sem tudja megnézni. A módosítás nemcsak az új regisztrálókra, hanem a már a platformot használókra is vonatkozik, így amelyik érintett fiók jelenleg nyilvános, azt is privátra állítja a TikTok. Az alapbeállítás természetesen bármikor átkapcsolható nyilvánosra.

Emellett új szabályok vonatkoznak a fent említett korosztály kommentelésére is. Ezek szerint ennek az alapértelmezett beállítását is megváltoztatja a TikTok, így mostantól csak az adott felhasználó barátai láthatják azt, ha valamihez hozzászól – és ezt csak úgy lehet módosítani, hogy senki ne láthassa a megjegyzéseket.

©

Talán még ennél is fontosabb, hogy a 13–15 év közötti gyerekek videóit más felhasználók nem tölthetik le, és nem is használhatják fel azokat a saját videójukban.

Változtak az adatvédelmi szabályok a 16–17 éves felhasználók esetében is. Az ő videóikat ugyan fel lehet dolgozni, de ez csak az ismerőseik számára megengedett. Emellett megadhatják ugyan, hogy a videóik letölthetők legyenek, ám ezt a funkciót alapértelmezettként náluk is kikapcsolja a TikTok.

©

Az új szabályokkal a TikTok igyekszik megvédeni a legfiatalabb felhasználóit. Ellentétben ugyanis több más közösségi felülettel, a TikTokra már 13 éves kortól be lehet regisztrálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.