Konok Péter
Konok Péter
Tetszett a cikk?

Ugyan már, semmiség, kedves… á, igen: kedves Jenő. Már pontosan emlékszem. Ne izgassa fel magát. Ilyenek a gyerekek: ami a szívükön... meg amit otthon hallanak, ugye... Holnap azért reggel nézzen be majd az irodámba

Prommpromm, proromm, talpaink összeérnek, promm… Üd-vö-zöl-jük-a Köz-gép-zéer-té dol-go-zó-it a tus-vá-nyo-si bé-ke-me-ne-ten!!!!

- Jenő! Gyere már! Vedd fel a Pistikét a nyakadba! Mi jövünk!

- Ne izélj már, Matild! Itt mindenki közgépes… az egész munkaállamban mindenki közgépes, közmunkás vagy trafikos… a trafikosok már elvonultak a Dísztribün előtt, a közmunkások pedig a Keleti Nyitás Munkaerőkölcsön keretében Kínában uránt bányásznak…

- De Jenő, nézd, ott a főnököd is! A Lopinger tömbfelügyelő nertárs a Hivatalból!

- Alázatos szolgája, Lopinger nertárs! Milyen ruganyos, harcias léptekkel tetszik menetelni!

- Á, jó napot… öö...ö… kedves Béla. Ép nemzettestben ép munkalélek! Az eszme, az éltet engem.  Pedig ez, nem fogja elhinni, a 25. Tusványosi Béke-szabadmenetem!

- Jaj, tudom én, hogy a Lopinger nertársnak régi párttagnak tetszik lenni… még a Dicsőséges Fülkeforradalom előtti időkből…

- Nana… öö...ö… Ödön, nana! Azért ne öregítsen! Akkoriban én még csak afféle ifjúgárdista voltam a Harcunk mezején… Fidelitas, Hatvannégy Vármegye, IKSZ, HÖOK… voltak, tudja, afféle grádicsok. Először kifutófiú voltam egy Nemzeti Dohányboltban... aztán tűzifát hordtam a választások előtt a billegő körzetekbe... azok voltak a daliás idők... az első megvert újságírók... az első megkövezett erkölcstelen tanárok... aranyidők, Sándor, én mondom magának! Ha még egyszer fiatal lehetnék!

- Ugyan, a Lopinger nertárs lélekben fiatalabb, mint bármelyikünk... apropó, engedje meg, hogy bemutassam alaptörvényes hitvestársamat! Ergya Jenőn.. izé… bélaödönné nertársnő – Lopinger Ármin nertárs… ez pedig a mi szemünk fénye, a kis emberi erőforrás, jövendőbeli nyugdíjjárulék-fizetőnk, a Pistike!

- Á! A szebb jövő nemzedéke, ugye? A nyugdíjalap fundamentuma… és milyen szép, magyar név! Pista… neki már igazán jó lesz! Kérsz lufit, kis nertárs?

- Uáááá!!!! Nem narancssárgát!!!! Pirosat akarok!!!! Vagy kéket!!!!! Uááá!!!! Félek a bácsitól!!!!

- Pistike!!!!??? Elnézést, Lopinger nertárs, én nem is tudom, mi ütött ebbe a gyerekbe… hová legyek... jaj...

- Ugyan már, semmiség, kedves… á, igen: kedves Jenő. Már pontosan emlékszem. Ne izgassa fel magát. Ilyenek a gyerekek: ami a szívükön... meg amit otthon hallanak, ugye... Holnap azért reggel nézzen be majd az irodámba… kisztihand, kedves Jenőné, nagyon örültem… szervusz, Pistike, aztán nagyra nőjél, izmosodjál!

Tromotrommparamm-pamm!!! Zúgazanégy… porlikmintaszikla-a-a-a-a… Üd-vö-zöl-jük-az Esz Fer-renc Pán-cél-los TEK-hadosz-tály harco-sait!!!! Bé-ke! Bé-ke! Fegyverbe a békéért!!!!

- Jenőkém. Most mi lesz velünk?

- Nem tudom, Matild. A tűzifajegyek a Hajrá magyarok! borítójában vannak, és Az Alaptörvény Jubileumi 1956. Kiegészítésében eldugtam háromhavi rezsicsökkentő bónuszt, azt a CBA-ban beválthatod melaszra. Az ünneplő Narancsvörös Október öltönyömet add oda a Krehácsnak a földszintről, az ad érte három karton Lukasenka Light cigarettát, kevesebbért ne add, és ne hagyd, hogy tapogasson az a disznó... a cigit eladod a Keleti Fény Pályaudvar alatt, az egykori metrómegállóban, ahol most a Nemzeti Burgonyaverem működik… csak euróért add, ne fülkeforintért… az euróval elmész a Lopinger nertárs unokaöccséhez… itt a címe… ő húsz százalék jutalékért a pártkönyvével vásárol nektek a Nemzeti Mindenboltban szójaparizert, ezt-azt… boldogulni fogtok. Erősnek kell most lenned!

- És te, Jenő? Veled mi lesz?

- Azt mondják, nem is olyan rossz hely az a Kína. Talán tudok küldeni nektek valahogy egy kis fusi uránt télire… hogy melegedjetek… de most elég… nézd, ott, a tribünön… az Illiberális Demokratikus Munkaállami Gárda  elitharcosai között… ott van Ő! Tartsd gyorsan a magasba Pistikét!!!!! Lengesd a zászlót!!!!! Vik-tor!!!! Vik-tor!!!! Ó, istenem, te is látod??!!!! Errefelé nézett...!!!!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába