szerző:
- esel -

Alig néhány óra alatt kiderítettük, hogy semmilyen Dokumentum sem hiányzik. Jelentés.

Jelentés Belügyminiszter Úr Számára

Alulírott, az Alkotmányvédelmi Hivatal Képviselői Irodaház belső biztonságáért felelős speciális egység parancsnoka, Felelősségem tudatában jelentem, hogy vaklármának bizonyult Mirkóczki Ádám Képviselő Úr hétfői bejelentése Irodáinak állítólagos feltöréséről.

Időrendi sorrendben haladva hétfő délben 12:02-kor, a kávém elfogyasztása közepén jelezték Kollégámnak, hogy Képviselő Úr állítása szerint az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodája úgymond "tárva-nyitva", dacára annak, hogy szintén úgymond "elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik". A szükséges intézkedéseket azonnal foganatosítottam, és kávém elfogyasztása után rögvest riasztottam

- az Alkotmányvédelmi Hivatal speciális egységének másik tagját;

- a BM Bűnügyi Helyszínelők ajtófeltörési osztályának Ghaith Pharaon Ujjlenyomat Alosztályát;

- Mari nénit, az Irodaház takarítónőjét, mert odaérkezésünkkor igen jelentős volt a kupi;

- a Meteorológiai Intézet szakemberét az irodaház széljárásának kivizsgálására;

- a Ghostbusters Kft.-t, arra az esetre, ha nem betörés, hanem szellem-, ill. kísértetjárás történt a Jobbik Párt irodáiban.

Szakértőink első körben órákra lezárták az érintett emelet vonatkozó részét, magát Képviselő Urat sem engedték oda, aki valamiért ragaszkodott ahhoz, hogy "az ajtókon feszítési nyomok láthatók". Telefonon megkérdeztük Képviselő Urat, honnan tudhatja Ő, hogyan néznek ki ajtón feszítési nyomok, de Képviselő úr válasza ehelyütt nem tűr nyomdafestéket.

Ezek után átnéztük a Képviselő Úr által az irodában tárolt dokumentumok ún. nemzetbiztonsági érzékenységét, de nem volt köztük egyetlen fontos irat sem, amennyire meg tudtuk állapítani, saját hatáskörben, körvonalazva. Azt is alig néhány óra alatt kiderítettük, hogy semmilyen Dokumentum sem hiányzik, Képviselő úr Laptopján is minden ott van még, amit legutóbb láttunk rajta.

Ezt megnyugtatónak tartottuk.

A megváltozott médiafelhasználási szokások miatt természetesen a Nyomozási munkák közepette nyilatkozatot adtunk ki arról, hogy nem történt betörés, ellenkezőleg, a sérülések "természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből" származnak. Ennyit rendkívüli Szakmai felkészültségünk okán már így, a vizsgálatok kellős közepén is sikerült kiderítenünk.

És bár a kísértetjárás feltérképezésére szakosodott cég még porszívózza a vonatkozó irodákat, a biztonság kedvéért, annyi zárásképpen egyértelműen megállapítható, hogy szóban forgó ajtók

a) egyszerűen szarok, már bocsánat,

b) akkora volt a huzat, hogy kicsapta az amúgy is szar ajtókat, ennyi történt, aki nem hiszi, járjon a Nemzetbiztonsági bizottság után.

Esetleges idegen behatolásról kikérdeztük az emelet titkárnőit is, de teljes volt az egyetértés, hogy az már régen volt.

Kérem szigorúan titkos, egyben bizalmas szolgálati jelentésem szíves tudomásul vételét.

Dátum, mint alulírott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Még a kormány is kiborult: 160 éve ez a csokik Ferrarija, most bezáratja a török tulajdonos

Még a kormány is kiborult: 160 éve ez a csokik Ferrarija, most bezáratja a török tulajdonos

Hiába a Családok Éve, a minisztérium nem kér a melegek családtagjainak szóló rendezvényéből

Hiába a Családok Éve, a minisztérium nem kér a melegek családtagjainak szóló rendezvényéből

Sok egyéni vállalkozót érhet kínos meglepetés az év végén, ha nem figyelmes

Sok egyéni vállalkozót érhet kínos meglepetés az év végén, ha nem figyelmes

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából