szerző:
- esel -
Tetszett a cikk?

Alig néhány óra alatt kiderítettük, hogy semmilyen Dokumentum sem hiányzik. Jelentés.

Jelentés Belügyminiszter Úr Számára

Alulírott, az Alkotmányvédelmi Hivatal Képviselői Irodaház belső biztonságáért felelős speciális egység parancsnoka, Felelősségem tudatában jelentem, hogy vaklármának bizonyult Mirkóczki Ádám Képviselő Úr hétfői bejelentése Irodáinak állítólagos feltöréséről.

Időrendi sorrendben haladva hétfő délben 12:02-kor, a kávém elfogyasztása közepén jelezték Kollégámnak, hogy Képviselő Úr állítása szerint az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodája úgymond "tárva-nyitva", dacára annak, hogy szintén úgymond "elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik". A szükséges intézkedéseket azonnal foganatosítottam, és kávém elfogyasztása után rögvest riasztottam

- az Alkotmányvédelmi Hivatal speciális egységének másik tagját;

- a BM Bűnügyi Helyszínelők ajtófeltörési osztályának Ghaith Pharaon Ujjlenyomat Alosztályát;

- Mari nénit, az Irodaház takarítónőjét, mert odaérkezésünkkor igen jelentős volt a kupi;

- a Meteorológiai Intézet szakemberét az irodaház széljárásának kivizsgálására;

- a Ghostbusters Kft.-t, arra az esetre, ha nem betörés, hanem szellem-, ill. kísértetjárás történt a Jobbik Párt irodáiban.

Szakértőink első körben órákra lezárták az érintett emelet vonatkozó részét, magát Képviselő Urat sem engedték oda, aki valamiért ragaszkodott ahhoz, hogy "az ajtókon feszítési nyomok láthatók". Telefonon megkérdeztük Képviselő Urat, honnan tudhatja Ő, hogyan néznek ki ajtón feszítési nyomok, de Képviselő úr válasza ehelyütt nem tűr nyomdafestéket.

Ezek után átnéztük a Képviselő Úr által az irodában tárolt dokumentumok ún. nemzetbiztonsági érzékenységét, de nem volt köztük egyetlen fontos irat sem, amennyire meg tudtuk állapítani, saját hatáskörben, körvonalazva. Azt is alig néhány óra alatt kiderítettük, hogy semmilyen Dokumentum sem hiányzik, Képviselő úr Laptopján is minden ott van még, amit legutóbb láttunk rajta.

Ezt megnyugtatónak tartottuk.

A megváltozott médiafelhasználási szokások miatt természetesen a Nyomozási munkák közepette nyilatkozatot adtunk ki arról, hogy nem történt betörés, ellenkezőleg, a sérülések "természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből" származnak. Ennyit rendkívüli Szakmai felkészültségünk okán már így, a vizsgálatok kellős közepén is sikerült kiderítenünk.

És bár a kísértetjárás feltérképezésére szakosodott cég még porszívózza a vonatkozó irodákat, a biztonság kedvéért, annyi zárásképpen egyértelműen megállapítható, hogy szóban forgó ajtók

a) egyszerűen szarok, már bocsánat,

b) akkora volt a huzat, hogy kicsapta az amúgy is szar ajtókat, ennyi történt, aki nem hiszi, járjon a Nemzetbiztonsági bizottság után.

Esetleges idegen behatolásról kikérdeztük az emelet titkárnőit is, de teljes volt az egyetértés, hogy az már régen volt.

Kérem szigorúan titkos, egyben bizalmas szolgálati jelentésem szíves tudomásul vételét.

Dátum, mint alulírott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!