szerző:
nyüzsi

Például a felesége bolgár! És az majdnem macedón!

Nem minden napja olyan egyszerű a fidesznyaló sajtómunkásnak, mint amikor csak a hajléktalanok ellen kell uszítania. Jelenleg Budapesten vár menedékkérelme elbírálására a korrupció miatt körözött volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki, vagyis a kormánypártnak előbb-utóbb el kell döntenie, aláveti-e magát a nemzetközi jognak, vagy saját értékrendje szerint oltalmazza a tolvajokat.

Ebben a szorult helyzetben Ómolnár Miklós lapja, a Ripost érdekes módon nem Soros Györgyöt dobta be – mivel róla már másik lakájok elmondták, hogy miatta bukott a jószívű Gruevszki –, hanem Gyurcsány Ferencet. A szövegből két dolog derül ki, az egyik, hogy Gyurcsány még miniszterelnökként bizony találkozott Gruevszkivel. A másik, hogy Gyurcsánynak volt egy Cvetan Vaszilev nevű üzlettársa, akit utóbb sötét maffiaügyek miatt ítéltek el (és szintén szökésben van).

Az olvasó azonban hoppon marad: nincs arról szó, hogy Vaszilevnek köze lenne Gruevszkihez, már csak azért is, mert Vaszilev nem is macedón, hanem bolgár, ahogy a cikkben emlegetett Dobrev Klára, Gyurcsány felesége is. A közös pont tehát az, hogy mindkét ország valahol arra lefelé van. "Kiborul végre a balkáni bili?" – teszi fel a kérdést a Ripost, arra utalva, hogy a macedón tolvaj kifejezetten azért jött, hogy felfedje Gyurcsány üzleti titkait. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de beletörődtünk, hogy ha bárhol kiborul egy bili, ahhoz nem fogunk odaférni, mert a Ripost munkatársai addigra felnyalnak mindent.

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashatnak további részleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

Küszöbön az idő, amikor a bankkártyánk okosabban fog vásárolni nálunk

Küszöbön az idő, amikor a bankkártyánk okosabban fog vásárolni nálunk

Bizalmatlansági indítvány érkezett a francia kormány ellen

Bizalmatlansági indítvány érkezett a francia kormány ellen

A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot

A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A 20. század leghallgatottabb dala lett a Bohemian Rhapsody

A 20. század leghallgatottabb dala lett a Bohemian Rhapsody