szerző:
hvg.hu

A 10-12 éves roma gyerekeket afféle osztálykirándulásként el kellene vinni a fiatalkorúak börtönébe, hogy a látottak elrettentsék őket a bűnözéstől. Erre tett javaslatot a közönséges cigányozás határát súroló felszólalásában Lakatos Attila, Borsod megyei - úgynevezett - cigányvajda Orbán Viktor „nemzeti konzultációjának” első állomásán Ózdon. A rendezvények más kisebbségi és "többségi" politikusok is szót kértek, felszólalatak polgármesterek és rendőri vezetők is.

"A lakosságot a csendháborítás, a randalírozás a közterületeken, a garázdaságok és a rongálások zavarják a legjobban, és gyakoriak a termény- és falopásokat is"  – ismertette privát felmérésének eredményét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány, Vereckei Csaba, aki korábban 358 levelet postázott a megye polgármestereinek, amelyekben arra kérte őket, sorolják fel a közbiztonsággal kapcsolatos problémákat településükön. Igaz, csak a levelek egyharmadára érkezett válasz – tette hozzá.

A rendezvényen Putnok polgármestere, Tamás Barnabás a régió legsúlyosabb problémái között említette az öregedő, alulképzett és egyre nagyobb számban szociális segélyből élő lakosságot, valamint a növekvő munkanélküliséget. Ezt tudták megerősíteni az Orbán Viktorra a rendezvény helyszínén várakozó ózdiak is. "Dolgozni túl öreg vagyok, nyugdíjasnak meg fiatal" – mondta egyikük, amikor álláskeresési nehézségeiről beszélt a hvg.hu-nak.  


A beszámolók és hozzászólások után Orbán Viktor értékelte az elhangzottakat. Azt ígérte, hogy az ózdiak, akárcsak az ország más vidékein élők, az új kormány megalakulása után két héttel már érzik majd a közbiztonság javulását. A beszédet itt megnézheti.
Itthon

Orbán Ózdon: Magyarország rendet akar - tudósítás és galéria

Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy az ország vezetői politikai és ideológiai vitákat folytatnak a parlamentben, miközben az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a magyar mindennapok zajlanak - jelentette ki Orbán Viktor, az észak-borsodi Ózdon, a nemzeti konzultáció sorozat első állomásán. A leendő kormányfő a közbiztonságról szóló tanácskozás végén gyors javulást ígért.

Bálint Csaba Itthon

Hajléktalanokat gyártunk – videó

A Fidesz április 15-ei közleményében leszögezte, hogy amíg a bajba jutott hitelfelvevők helyzetének rendezése érdekében megállapodás nem születik, addig a következő kormány fenntartja a kilakoltatási moratóriumot. Aki túlköltekezte magát, időt nyert tehát. A szociális lakásokban lakók helyzetéről viszont kevés szó esik, pedig ők is úsznak az adósságban, csak nem vettek fel milliós hiteleket.

hvg.hu Gazdaság

Az üzleti szféra üzenete Orbánnak: első a gazdaság!

A gazdasági érdekvédelmi szervezetek vezetői megelőlegezték a bizalmat az Orbán-kormánynak, és abban reménykednek, hogy az osztogatás helyett a gazdaság dinamizálására koncentrál az új kabinet. Az üzleti szféra képviselői szerint a fenntartható gazdasági növekedés érdekében ezúttal nem lehet tovább halogatni a strukturális reformokat.

Közös nyelvvizsgázásra hívták a tüntető diákok Orbánt

Közös nyelvvizsgázásra hívták a tüntető diákok Orbánt

Letiltja a Facebook a személyiségteszteket, és ez csak az első lépés

Letiltja a Facebook a személyiségteszteket, és ez csak az első lépés

Lázár János kocsmákat jár végig, és videót csinál róla

Lázár János kocsmákat jár végig, és videót csinál róla

Jobban van a lépfenével fertőzött Békés megyei házaspár

Jobban van a lépfenével fertőzött Békés megyei házaspár

Impozáns új temploma lesz Budapestnek, de csak a hívek tehetik be a lábukat

Impozáns új temploma lesz Budapestnek, de csak a hívek tehetik be a lábukat

Elképesztő sorozata szakadt meg a Fradinak

Elképesztő sorozata szakadt meg a Fradinak