Abramovics kórházban: kigyógyították a szerelemből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Közel kétmillió dollárt (kb. négyszázmillió forint) költött október végén egy ausztriai idegszanatóriumban Roman Abramovics, a leggazdagabb orosz üzletember. A tíznapos kúra során a Chelsea brit labdarúgó klub tulajdonosát állítólag kigyógyították a szerelemből, és közben kikezelték a stressz okozta tünetekből is.

A volt kedves, Zsukova.
Immár Marat Szafin oldalán
Brit és orosz források szerint a tiroli Lansenhof klinikán lefolytatott kezelésre azért volt szükség, mert Roman Abramovics, a negyvenéves milliárdos belebetegedett az utóbbi hónapok eseményeibe: előbb szerelembe esett a 23 éves Dasa Zsukovával, majd kénytelen volt elviselni, hogy az olajiparban meggazdagodott Alekszandr Zsukov lánya visszatérjen korábbi szerelméhez, a világszerte ismert orosz teniszezőhöz, Marat Szafinhoz. Mint kiderült Dasának valószínűleg elsősorban azért kellett Abramovics, hogy visszavágjon Maratnak, aki fél évvel ezelőtt egy orosz popegyüttes énekesnőjének kezdte csapni a szelet.

Az ötgyerekes Abramovics egy ideig annyira szerelmes volt, hogy állítólag kész volt arra is, hogy elváljon gyermekei anyjától, Irinától, s megossza vele közel húszmilliárd dolláros vagyonát. Meg nem erősített hírek szerint Abramovicsot mintegy harminc szakember kezelte, s a pszichológusok mellett masszőrök és edzők is kezelésbe vették az oroszországi milliárdost. Egyelőre nem tudni, mi lesz Abramovics házasságának a sorsa, ám az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az oligarcha állítólag a napokban felkeresett egy válásokra specializálódott londoni ügyvédi irodát.

Németh András / Moszkva