The Times: Irán al-Kaidásokat engedett szabadon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az iráni hatóságok szabadon engedték az al-Kaida terrorhálózat több, mostanáig börtönben tartott, magas rangú tagját, hogy újjá tudják szervezni megtizedelt csoportjaikat az afganisztáni-pakisztáni határvidéken - jelentette pénteken a The Times című brit napilap.

Az iráni hatóságok diszkrét segítséget nyújtanak a terrorhálózat embereinek a NATO-erők és az afgán hadsereg elleni támadásaikban - írta a lap nevük elhallgatását kérő pakisztáni és közel-keleti tisztségviselőkre hivatkozva. "Több esetben is az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat tagjai segítenek nekik" - mondta a lapnak egy magas beosztású pakisztáni hírszerzési tisztségviselő.

A NATO csütörtökön megerősítette, hogy Afganisztánban most először elfogtak egy olyan iráni katonát, aki a Forradalmi Gárda egyik tagja. Azután, hogy az amerikai erők 2001 őszén megszállták Afganisztánt, és elűzték a hatalomból az al-Kaida embereinek menedéket adó tálibokat, több al-Kaida-vezető Iránban talált menedékre. Többeket közülük bebörtönöztek Iránban.

Hozzászólások