Több száz oszló holttestre bukkantak egy tripoli kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 200 elhagyott holttestre bukkant a BBC egyik tudósítója egy olyan tripoli kórházban, ahonnan korábban a közelben kitört összecsapások miatt elmenekültek az orvosok és a nővérek.

A BBC tudósítója több mint 200 holttestre - köztük férfiak, nők és gyerekek maradványára - bukkant a Tripoliban működő Abu Szalim kórházban - tette közzé híroldalán a tévécsatorna, amely egy fotót is bemutatott a kórteremben vagy a folyosón elhelyezett ágyakon fekvő halottakról, akiket lepedőkkel, takarókkal borítottak le.

Wyre Davies, a BBC tudósítója szerint nem tudni, pontosan kik lehetnek a kórházban meghalt személyek, de feltételezhetően civilek, harcosok, sőt afrikai zsoldosok is lehetnek közöttük. A tudósító azt mondta, ilyen szörnyű látványban eddig nem volt része. A csatornának nyilatkozó egyik helyi lakos szerint a holttestek már öt napja hevernek elhagyottan a kórházban.

A BBC szerint a kórházat feltehetően azért hagyták el az orvosok és a nővérek, mert a közelben fegyveres harc tört ki a felkelők és a Moammer Kadhafit pártolók csapatai között. Ugyanakkor néhány környékbeli lakos a csatorna szerint a Kadhafi-rezsimet vádolja a kórházban talált emberek megölésével.