Rák miatt műtötték meg Daniel Cohn-Benditet

Rák miatt műtötték meg Daniel Cohn-Benditet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pajzsmirigyrák miatt műtötték meg Daniel Cohn-Bendit európai parlamenti zöldpárti politikust – olvasható a német Der Spiegel weboldalán. A képviselő neve egy tavaszi botrány óta Magyarországon sem ismeretlen.

A 66 éves politikus azt mondta a lapnak, hogy semmi drámai nem történt, és hamarosan visszatér dolgozni az Európai Parlamentbe.

A Spiegel Online cikke szerint két hete távolították el a rákos szövetet a képviselő pajzsmirigyéből. A politikus azt mondta, hogy még fáradt. Az európai zöldek hétvégi pártrendezvényén sem lesz ott, mert négy napra vissza kell mennie a kórházba, majd azután folytathatja munkáját az EP-ben.

Daniel Cohn-Bendit a kilencvenes évek óta európai parlamenti képviselő, eleinte a német, majd a francia zöldek színeiben.

©

A Spiegel cikkében emlékeztetnek, hogy Daniel Cohn-Bendit volt az 1968-as francia hallgatói tiltakozó mozgalom egyik vezetője. A zöldekhez 1984-ben lépett be.

A politikus neve Magyarországon sem ismeretlen. Itthoni látogatásáról az MTV Híradó tavasszal olyan tudósítást készített, amelyben valótlanság volt. A meghamisított beszámoló miatt többen felháborodtak, az anyagot készítő riportert később mégis főszerkesztői megbízatást kapott az MTVA-nál.