Öngyilkos merénylet történt Északnyugat-Pakisztánban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát pénteken egy mecsetnél az északnyugat-pakisztáni Paracsinar városában, a terrorcselekménynek sok halottja és sebesültje van a helyi média szerint.

Nyugati hírügynökségek 7-8-nál több halálos áldozatról és 45-50 sebesültről írnak, míg a kínai Hszinhua 25 halottról és több mint 50 sebesültről tudósít a helyi médiára és kórházi forrásokra hivatkozva.

A robbanás az afganisztáni határnál fekvő város egyik mecseténél akkor történt, amikor a hívők kijöttek az épületből a pénteki ima után. Egyes hírek szerint motorkerékpáros merénylő robbantotta fel magát, más források úgy tudják, hogy a támadó robbanóanyaggal megpakolt járművével nekihajtott a mecsetnek. A detonáció romba döntötte a közelben lévő piac számos boltját, s többen a romok alatt rekedtek.

A támadás indítéka nem ismert, de a múltban Paracsinarban szunnita fegyveresek hajtottak végre támadásokat olyan polgárok ellen, akik nem támogatták őket vagy más muzulmán felekezetek hívei. Paracsinar város Kurram körzet székhelye, a pakisztáni törzsi területen fekszik, amelyet az Egyesült Államok a tálibok és az al-Kaidához köthető szélsőségesek fészkeként tart számon.