A burgaszi buszrobbantás miatt megerősítették a cseh reptereket

A burgaszi buszrobbantás miatt megerősítették a cseh reptereket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Megerősítették csütörtökön a nemzetközi repülőterek őrzését Csehországban az előző napi bulgáriai merénylet után. Különösen szigorúan ellenőrzik az Izraelbe tartó járatokat.

"A cseh rendőrségnek nincsenek olyan információi, miszerint bármiféle terrortámadás fenyegetne az ország területén. A repülőterek biztonsági intézkedéseinek megerősítése a burgaszi merénylet következménye" - közölte Stepánka Zatloukalová, a cseh országos rendőr-főparancsnokság szóvivője.

Katerina Rendlová, az idegenrendészet szóvivője szerint megelőző intézkedésekről van szó, melyek keretében több tucattal megnövelték a rendőri jelenlétet a nemzetközi repülőtereken. "Elsősorban a várótermeket és a repülőterek környékét ellenőrzik. Kiemelt szigor vonatkozik az Izraelbe tartó járatokra" - pontosított Rendlová.

©

"A biztonsági szolgálatok fokozták az éberséget. Az ilyen helyzetekben, esetekben nagyobb odafigyelésre van szükség" - mondta Jan Subert, a polgári belbiztonsági szerv, a Biztonsági Információs Szolgálat (BIS) szóvivője.

Miután a burgaszi repülőtér a merénylet miatt ideiglenesen zárva van, a bolgár tengerpartra induló turistákat szállító cseh gépek a prágai információk szerint csütörtökön Várnában szállnak le. Vladimíra Dufková, a Travel Service légitársaság szóvivője közölte, hogy a nap folyamán öt gépet indítanak, amelyek Burgasz helyett Várnában fognak landolni.