Néhány napig biztos kórházban marad Fülöp herceg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jól reagál a kezelésekre Fülöp edinburgh-i herceg. A brit uralkodó 91 éves férjét krónikus húgyúti fertőzés miatt vitték kórházba szerdán - közölte a Buckingham Palota.

Az idős herceg nyolc hónapon belül harmadszorra szorul kórházi kezelésre. II. Erzsébet királynő férjét a skóciai Balmoral-kastélyból, a brit királyi család nyári rezidenciájáról szállították be szerdán az Aberdeeni Királyi Kórházba. "Az edinburgh-i herceg jól reagál a kezelésekre. Egyelőre nem tudni, mikor engedik ki a kórházból, ám valószínű, hogy néhány napig bent tartják" - mondta a palota szóvivője.

Fülöpöt legutóbb júniusban kellett kórházba vinni, ahol heveny húgyúti fertőzést állapítottak meg nála. A 91 éves herceg valószínűleg a gyémántjubileumi ünnepségsorozat egyik leglátványosabb mozzanatának számító flottafelvonulás alatt fázhatott fel, miután csaknem másfél órát állt a fagyos szélben és a szakadó esőben annak a hajónak a fedélzetén, amely őt, feleségét és a királyi család többi tagját szállította végig a Temze londoni szakaszán.

Állapota miatt később nem tudott részt venni a brit uralkodó trónra lépésnek 60. évfordulóját ünneplő eseményeken, köztük a Szent Pál-székesegyházban tartott hálaadó istentiszteleten. Tavaly karácsonykor Fülöp herceg négy napot töltött kórházban, miután sürgősségi kardiológiai beavatkozást hajtottak végre rajta.

A mindig eleven herceg a közelmúltban is lelkiismeretesen tett eleget királyi kötelességeinek: elkísérte feleségét a londoni olimpia július 27-ei megnyitó ünnepségére, most hétfőn pedig egy vitorlás eseményen tette tiszteletét a Nagy-Britanniához tartozó Wight-szigeten.