Romney elismerte választási vereségét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A republikánus jelölt gratulált demokrata riválisának, és azt mondta, imádkozni fog azért, hogy jó irányba vezesse a nemzetet.

Mitt Romney republikánus párti elnökjelölt elismerte vereségét, és gratulált Barack Obama hivatalban lévő amerikai elnöknek választási győzelméhez a bostoni kampányközpontban helyi idő szerint szerda hajnalban mondott beszédében.

Romney köszönetet mondott támogatóinak és sikeres elnöki terminust kívánt Barack Obamának. Kijelentette: imádkozik azért, hogy az újraválasztott elnök jó irányba vezesse a nemzetet.

Mitt Romney szerint az amerikaiaknak most nem civakodásra van szükségük, mert az ország kritikus helyzetben van.

"A nemzet más vezetőt választott, ezért feleségemmel együtt imádkozni fogunk érte és ezért a nagyszerű országért" - mondta a republikánus elnökjelölt.

A hírtelevíziók helyi idő szerint már kedden késő este közölték saját összesítéseik alapján, hogy Barack Obama győzött. Romney kampánystábja azonban több mint egy órát várt a vereség beismerésével, amíg egyértelművé nem vált, hogy a republikánus párti jelölt az egyik legfontosabb ingadozó államban, Ohióban is veszített.