Négy hónapja tűnt el az Andokban, most előkerült egy férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Élve került elő az az uruguayi férfi, aki négy hónapja tűnt el az Andokban Chiléből Argentínába vezető útján.

Raúl Fernando Gomez Circuneguinak hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant – írta a BBC hírportálja. Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott, és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni – például patkányokat is. 

Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját, és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét. 

"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" – mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak. 

Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön, és kiengedhetik a kórházból.

1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.