Mesterházy: Magyar képviselőket fenyegetnek Kárpátalján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Az MSZP elnöke felszólítja Orbán Viktort, "hogy ha már egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és a kormányválságról, legalább most tegyen határozott lépéseket a magyar nemzeti közösség érdekeinek védelmében".

Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény eltörlése – írta hétfőn közleményben Mesterházy Attila, az összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Az ukrán törvényhozás döntése teljesen elfogadhatatlan, mert szemben áll a demokratikus európai értékrenddel és a magyar nemzeti érdekkel egyaránt. Az összefogás pártjai bíznak abban, hogy az új ukrán vezetés a jövőben kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogok érvényesítésére is – írta.

Aggodalomra okot adó jelzések jutottak el hozzánk arról is, hogy több kárpátaljai magyar településen magyar képviselőket, polgármestereket, tisztségviselőket fenyegetnek, és megpróbálják őket erőszakkal elmozdítani tisztségükből.

Ezt szintén elfogadhatatlannak tartjuk, ezért felszólítjuk a magyar kormányfőt, hogy ha már egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és a kormányválságról, legalább most tegyen határozott lépéseket a magyar nemzeti közösség érdekeinek védelmében – írta az MSZP elnöke.