Öt lövést kapott egy kétéves kisfiú, de túlélte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt lövés ért egy kétéves kisfiút, mégis túlélte a kabuli terrortámadást.

Visszanyerte eszméletét és túljutott az életveszélyen az a kétéves kisfiú, akibe ötször belelőttek a pénteki kabuli terrortámadásban tálib merénylők - adták hírül hétfőn a gyermek rokonai. A kisfiú az AFP francia hírügynökség egyik afgán tudósítójának, Szardár Ahmadnak a legkisebb gyermeke, immár árva, mert apjával, anyjával és két testvérével végeztek a támadók.  

A fegyveresek a biztonsági ellenőrzéseket kijátszva bejutottak az afgán főváros központjában lévő, eddig az egyik legbiztonságosabbnak tartott Serena szállodába és megöltek kilenc embert, köztük négy külföldit. A golyózáporban további hatan súlyosan megsebesültek. 

A kisfiú válságos állapotban került kórházba, de vasárnapra visszanyerte eszméletét, hétfőre pedig sokat javult az állapota, immár remény van arra, hogy teljesen felgyógyul. 

A nyomozás szerint a támadók belső segítséget kaphattak a szállodából. Erre utal, hogy egy ott dolgozó, aki jól ismerte a biztonsági intézkedéseket, egy hete kilépett állásából és távozott az országból is. A támadás módját az afgán hírszerzés igen körmönfontnak mondja, olyannak, amilyen eddig ismeretlen volt Afganisztánban. Ebből arra következtet, hogy külföldi titkosszolgálat állhat a háttérben.