Kivégezhetik a gyermekét kocsiban hagyó amerikai apát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gyilkossággal vádolják a gyermekét a tűző napon kocsiban hagyó apát, akit ha bűnösnek találnak, halálra ítélhetik. A 22 hónapos csecsemő megfulladt, szülei előzőleg két életbiztosítást is kötöttek rá.

Ha bűnösnek találják, méreginjekció általi halálra is ítélhetik a 33 éves Justin Ross Harrist, akit azzal vádolnak, hogy megölte csecsemőkorú, huszonkét hónapos fiát, azaz szándékosan hagyta egész napra az autójában, miközben a kocsi felforrósodott a napon – írja a Mirror.

A borzalmas tett napján 36 fok volt Georgiában, a gyermekülés a kocsi hátsó részének középső ülésén volt. A gyermek fejét mindössze pár centi választotta el a Hyundai tetejétől.

A korábbi hírek szerint az apa – miközben gyermeke a kocsiban maradt – munkahelyéről egész nap szexképeket küldözgetett összesen hat nőnek a telefonjáról, köztük egy 17 éves tinilánynak is. Utóbbinak a péniszéről küldött fotót, miután a lány a melleiről küldött neki. Az ügyész szerint ez jelzi, milyen elmeállapotban van a vádlott, valamint azt is, hogy "gyerekmentes életet" képzelt el magának.
 
A gyermek szülei állítólag két életbiztosítást is kötöttek fiukra, Harris pedig több olyan oldalt is felkeresett az interneten, ahol a halál különböző formáit mutatták be.