Repülés közben leesett egy Boeing alkatrésze

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Röviddel felszállás után leesett az egyik futóakna fedelének egy darabja az Air France francia légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépéről Sanghaj külvárosa felett.

A 60 kilogrammos fémlemez még hétfőn szakadt le a légitársaság Sanghajból Párizsba tartó repülőgépéről, az alkatrész 3700 méteres magasságból zuhant le és áttörte egy gyárépület tetejét. A Sunday Morning Post című hongkongi lap tájékoztatása szerint senki nem sérült meg. A gép zavartalanul folytatta az útját a francia főváros felé

Chris Villiers, a Boeing szóvivője elmondta, hogy a probléma nem érintette sem a futómű működését, sem a járat biztonságát. A repülőgépgyártó vállalat ennek ellenére instrukciókkal látta el a 777-es típust használó légitársaságokat és bizonyos változtatásokat eszközölt a jövőben gyártandó repülőgépeken. "Rendkívül szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel, utasításokkal láttuk el őket a szükséges karbantartás módjáról" - mondta. 

Légitársaságok tucatjai használják a Boeing 777-es repülőgépét, a típusból világszerte több mint 1100 darab teljesít szolgálatot.