Emberi mulasztás okozhatta a bajorországi vonatkatasztrófát

Emberi mulasztás okozhatta a bajorországi vonatkatasztrófát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A vizsgálat első eredményei szerint emberi mulasztás okozta a keddi bajorországi vonatbalesetet, amelyben tíz ember meghalt – írta a dpa német hírügynökség kedd este, "megbízható forrásból" származó értesülésre hivatkozva.

Arról egyelőre nem tudni, hogy ki hibázott az első vizsgálatok szerint.

A Münchentől körülbelül 40 kilométerre délkeletre, Bad Aibling közelében történt balesetben a hatóságok esti összesítése szerint tízen meghaltak, 18-an súlyosan, 63-an könnyebben megsérültek. Egy embert még keresnek az egyik szerelvény roncsai között. A baleset egy egyvágányos vasútvonal egyik éles kanyarulatában, erdős területen történt. A két személyszállító szerelvény nagy sebességgel frontálisan egymásnak rohant.

A Meridian vasúttársaság két szerelvényének frontális ütközése a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8-a óta, amikor 41-en haltak meg két gyorsvonat ütközésekor.

Németországban legutóbb 2011. január 29-én történt a keddihez foghatósan súlyos vonatszerencsétlenség, akkor a Magdeburg melletti Hordorfnál egy személyszállító vonat tehervonattal ütközött, ott tízen meghaltak, 23 ember megsérült.