Családi tragédiához vezetett a szelfizés Pakisztánban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy pakisztáni lány és családja is a szelfizés áldozata lett: a 11 éves lány beleesett egy folyóba, a szülei pedig ki akarták menteni, de ők is megfulladtak.

Szelfizés közben beleesett egy folyóba és megfulladt egy tizenegy éves pakisztáni kislány kedden, ráadásul a segítségére siető szülei is meghaltak – közölte a rendőrség és a helyi gyámhivatal.

A tragédia a Kunár folyónál történt, Hajbár-Paktunhva tartományban, egy hegyvidéki turisztikai területen, mintegy 200 kilométerre északra Iszlámábádtól.

"A kislány megpróbált készíteni egy szelfit a folyó mellett, de megcsúszott" – nyilatkozott Arsad Hán rendőr turisták beszámolójára hivatkozva, akik látták a balesetet. Szülei megpróbáltak segíteni a kislányon – előbb az édesanya, majd az apa is beugrott a folyóba –, de végül mindhárman vízbe fulladtak.

A szülők két másik gyereke, egy kilencéves lány és egy hatéves kisfiú is végignézték a balesetet. A szülők, akik orvosként dolgoztak, vakációzni utaztak a folyóhoz a gyerekekkel.

Az okostelefonok elterjedése óta több hasonló baleset történt. Július 5-én a perui rendőrség emelte ki annak a dél-koreai turistának a holttestét egy amazonasi dzsungel vízeséséből, aki előzőleg megpróbálta lefényképezni magát a telefonjával a vízesés szélén. Néhány nappal korábban egy német turista szenvedett halálos balesetet Peruban, miközben Machu Picchu romvárosban megpróbálta lefotózni magát.

Hozzászólások