Rakétát lőttek a rijádi reptérre, de időben elfogták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jemeni lázadók támadták a szaúdi fővárost.

Jemenből kilőtt ballisztikus rakétát semmisített meg szombaton Szaúd-Arábia Rijádtól északkeletre - jelentette az állami média. Az al-Arabíja televízió szerint a rakéta nem sebesített meg senkit, károkat sem okozott. A rakétát a rijádi Háled király nemzetközi repülőtér közelében semmisítették meg, a repülőtér forgalmában nincsenek fennakadások - közölte a televízió.

A jemeni húszi lázadók vállalták magukra a rakéta kilövését, amelynek célpontja a repülőtér volt - közölte a lázadók által működtetett el-Maszira televízió. A rakéta Volcano H-2 típusú volt. Ali al-Kahum, a húszi lázadók politikai irodájának szóvivője a dpa hírügynökséggel azt közölte, hogy a rakétakilövés válasz volt a Szaúd-Arábia által vezetett nemzetközi koalíció bombázásaira és blokádjára.

Jemenben polgárháború dúl a kormányerők és a síita húszi lázadók között, akik 2014 szeptemberében foglalták el a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország északi részén.

2015 márciusában Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök kormánya támogatást kapott a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetségtől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a konfliktusban eddig több mint 8650-en haltak meg, és 58 600-an sebesültek meg.

Hozzászólások