Rovarirtószer okozta a két brit nyaraló rejtélyes halálát Egyiptomban

Rovarirtószer okozta a két brit nyaraló rejtélyes halálát Egyiptomban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szomszédos szobát fújták be a vegyszerrel, de a permet átszivárgott a brit házaspár szobájába is.

Korábban mi is írtunk arról a rejtélyes egyiptomi halálesetről, amikor egy, az országban nyaraló brit pár vesztette életét tisztázatlan körülmények miatt. A házaspár a Steigenberger Aqua Magic nevű ötcsillagos hotelben szállt meg, ahová egy brit utazásszervező cégen, a Thomas Cookon keresztül jutottak el.

A férfi a hotelben infarktust kapott és leállt a légzése, feleségét kórházba szállították, ahol 6 órával később összeomlott a keringése, és meghalt. A szállodát nem sokkal ezután kiürítették, de egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mi okozta a brit házaspár halálát.

A hatósági vizsgálatok lezárultak, és kiderült, hogy halálukat egy rovarirtó szer belélegzése okozta. A szomszédos szobában a lambda-cyhalothrin nevű hatóanyag 5 százalékos oldatával végezték a rovarirtást, és bár az előírásoknak megfelelően lezárták a helyiséget, a szer a mennyezeten keresztül át tudott szivárogni abba a szobába, ahol a brit vendégek megszálltak – írja a Daily Mail.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy hotelszobájukban a házaspárral együtt nyaraló lányuk és a helyi kormányzó szerint is furcsa bűz terjengett az emeleten, és egy másik vendég is légzési nehézségekre panaszkodott. Ennek ellenére a kormányzó akkor azt nyilatkozta, természetes halált halt a házaspár – valószínűleg azért, mert a helyi turizmus az arab tavasz és a 2015-ös géprobbantás óta hanyatlásnak indult az elmúlt években.

Hozzászólások