A tengerbe zuhant egy utasszállító Indonéziában

A tengerbe zuhant egy utasszállító Indonéziában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gép Jakartából tartott Bangka szigetére, 188 ember volt a fedélzetén.

A tengerbe zuhant hétfőn Indonéziában egy belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgép 188 emberrel a fedélzetén – közölte az indonéz katasztrófavédelem vezetője.

A helyi Lion Air JT 610-es gépe Jakartából a Bangka-szigeten lévő Pangkal Pinang városába tartott, amely Szumátra mellett található.

A légitársaság szóvivője elmondta: mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737 MAX 8 típusú géppel.

A gép helyi idő szerint 6:20-kor szállt fel Jakartából, a Pangkal Pinang-i mentőakció vezetője azonban azt mondta, a pilóta a felszállás után engedélyt kért arra, hogy visszatérjen a jakartai repülőtérre.

A gépen 178 felnőtt utas tartózkodott, valamint egy gyerek és két csecsemő. A személyzet hétfős volt, köztük két pilótával. A gép a Boeing egyik legújabb modellje, és csak idén augusztusban vette a légitársaság.

Egy hajó legénysége jelezte, hogy látják a gép egyes roncsait a tengerben, jelenleg a gép maradványai után kutatnak. A gép valószínűleg 30-40 méter mély vízbe zuhant.

Az indonéziai katasztrófavédelem vezetője olyan képeket posztolt a Twitter-oldalára, amelyek a gép egyes, tengerben talált roncsait mutatják, illetve csomagokat, amelyek a gépen voltak.

Egy olyan videót is megosztott, amelyen egy olajfolt látszik a tengerben, ahol a gép lezuhanhatott.

A Boeing közleményt adott ki, amelyben azt írták, aggódnak azokért, akik a gépen voltak, és együttéreznek a hozzátartozóikkal, de azt is hozzátették, minden technikai segítséget megadnak a nyomozáshoz, amelyet az indonéz közlekedésbiztonsági bizottság folytat majd le.

A repülőgép-szerencsétlenségről szóló újabb híreinket dossziénkban találják.

Hozzászólások