Melania Trump kirúgatná férje egyik tanácsadóját

Melania Trump kirúgatná férje egyik tanácsadóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Sajtóértesülések szerint Melania Trump emberei az afrikai körútja során vesztek össze Trump helyettes nemzetbiztonsági tanácsadójával.

Melania Trump amerikai first lady kedden váratlanul John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesének, Mira Ricardelnek a menesztését szorgalmazta.

Stephanie Grisham, a first lady kommunikációs igazgatója nyilatkozatot adott ki, amelyben így fogalmazott: "a first lady hivatalának álláspontja szerint (Ricardel) többé nem méltó arra a dicsőségre, hogy a Fehér Házban szolgálhasson".

Először fordult elő, hogy Melania Trump nyilvánosan rendre utasította az elnök kormányzatának egyik tagját.

Amerikai sajtóértesülések szerint Ricardel – akit hajlamosnak mondanak a munkahelyi vitákra – a first lady minapi afrikai körútjakor összetűzésbe került Melania Trump munkatársaival. A vita tárgya a repülőgépen történő ültetés és a Nemzetbiztonsági Tanács forrásainak felhasználása volt.

A CNN hírtelevízió információi szerint az április óta a Fehér Házban dolgozó Mira Ricardel korábban többször heves vitába keveredett James Mattis védelmi miniszterrel is. A Stephanie Grisham által közzétett nyilatkozatot egyelőre sem a Nemzetbiztonsági Tanács, sem a Fehér Ház nem kommentálta.

Hozzászólások