Az abortusz lehet Trump 2020-as kampányának központi témája

Az abortusz lehet Trump 2020-as kampányának központi témája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikai elnök a Twitteren utalt erre.

Úgy tűnik, Donald Trump a 2020-as választási kampánya egyik fő témájává szeretné tenni az abortusz ügyét. Az amerikai elnök szombat este több bejegyzést is írt a témával kapcsolatban. Mint korábban megírtuk, Alabama államban aláírták az Egyesült Államok eddigi legszigorúbb abortusztörvényét, amely nem tesz kivételt nemi erőszak vagy vérfertőzés miatt bekövetkező terhesség esetében sem. Donald Trump most azt írta, ő meghagyná a választás lehetőségét mindkét esetben.

Úgy tűnik, Donald Trump a 2020-as választási kampánya egyik fő témájává szeretné tenni az abortusz ügyét. Az amerikai elnök szombat este több bejegyzést is írt a témával kapcsolatban a Twitteren.

Mint korábban megírtuk, Alabama államban aláírták az Egyesült Államok eddigi legszigorúbb abortusztörvényét, amely nem tesz kivételt nemi erőszak vagy vérfertőzés miatt bekövetkező terhesség esetében sem. Donald Trump most azt írta, ő ezekben az esetekben meghagyná a választás lehetőségét - írja a Guardian.

A szavakat és az érveket is megerőszakolják az abortusz tilalmáért küzdő politikusok

Előbb a szavak feletti harcot nyerte meg az amerikai abortuszellenes mozgalom, és most az így szerzett fegyverrel döntenék el végleg a jogi harcot is a saját javukra. Arra is van válaszuk, ha tudatlannak bizonyulnak, ilyenkor Isten nevét említik. Ami az Egyesült Államokban zajlik, az egy olyan kultúrharc, amely az egész világra kihatással van.

Bejegyzéseiben hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt két évben mennyi konzervatív, életpárti bírót nevezett ki. "Az elmúlt két évben messzire jutottunk a 105 új szövetségi bíróval (amiből még több is lesz) és két nagyszerű új főbíróval" - írta, és megjegyezte, az abortusz ügye kiborítja a szélsőbaloldalt.